måndag 10 augusti 2009

Hello bloggers!

Jag har en stilla undran hur det står till med människors vana att vara ute bland andra människor? Kan ta exempel här från campingen (Eriksöre Camping) där vi ligger.

De flesta har ett sådant boende att dom måste använda sig av gemensamma duschar, toaletter, diskavdelningar, tvättavdelningar mm. Då gäller det att hålla ordning efter sig, anser jag och inte lämna sin skit till andra. Har man t ex råkat pinka på toalettgolvet eller barnen har bajsat på sig och man tar dom till familjeduschen så får man nog allt ta och torka upp efter det som kommit på golvet. För hur kul är det att komma in och det ligger pölar och annat på golvet????

Att skölja av handfatet efter sig när man har tvättat händerna eller borstat tänderna är en annan sak som jag tycker är en självklar sak att göra. Eller att ta bort skräp och hår som hamnar ovanpå duschsilen när man duschat är en annan grej som jag tycker är upp till var och en att ta hand om. I varje duschrum och toalett finns det stora pappershållare, så hur svårt är det att göra iordning efter sig????

Hur gör vi hemma? Låter vi smuts och annat vara och hoppas på att någon annan familjemedlem tar hand om det? Tror inte det! Så hur svårt är det att ta med sig "familjestädet" på semestern? Eller är det så att man lägger familjehjärnan på hatthyllan hemma och ersätter den med en fullproppad semesterhjärna så det inte får plats med något sunt bondförnuft?

Okej! Jag vet! Det finns städare på campingen MEN sin egen skit kan man gott ta hand om! Om inte annat så för nästa campinggäst som ska nyttja faciliteterna.

Det funkar på försäsongen och eftersäsongen när det mest är långliggare, varför funkar det inte när det är semestercampare???? Alla är givetvis inte skitiga av sig men de syns inte eftersom skitisar är övervägande.
Tjingeling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar