tisdag 21 juli 2009

Behövs träden

Det är något konstigt med vädret. Även om Öland är Solens och Vindarnas ö så har jag ALDRIG varit med om så här mycket blåst. Att det är bris eller lättare vind på ön är inte så konstigt, det har det alltid varit, men detta blåsande jisses.

Undrar om det har något med världsklimatet att göra? Att blåst och storm är något som vi får vänja oss vid i framtiden pga av uppvärmning och skogsskövling. För även det här med att fälla skog, dungar och andra träd för att bygga, exploatera och förtäta måste på något sätt inverka på klimatet. Det märktes ju av redan när man högg ner stora delar av regnskogen.

Träden är ju en del av ekobalansen och armas de ut måste det ju bli följder av det kan man tycka. Så när man sitter och planerar runt om i Sverige för exploatering för turister/befolkning så undrar jag om man har tänkt på att man är med om att rubba ekobalansen, speciellt om man vid byggnation av olika slag fäller både skog, dungar och andra former av trädplanteringar?

Det är inte bara utsläppen som bidrar till klimatförändringen, tror jag då. Men det hörs aldrig något om det här med träd när makthavarna samlas för att diskutera vad man ska göra åt klimatförändringarna som är runt om i världen.

Träden tar ju upp en hel del av föroreningarna och "livnär" sig på det och släpper sedan ifrån sig syre. Hugger man då ner skogar, dungar och andra trädplanteringar, vad ska då deras "livnäring" ta vägen och hur ska syre bli till för att kunna andas? Okej okej, det finns mer som styr detta med syre men "tillverkningen" minskar ju liksom med en "enhet".

Om man nu gör likadant i länderna runt omkring oss, hugger ner träd för att kunna bygga ut städer, samhällen och byar, ja då har vi snart ett "regnskogssyndrom" även om arean på varje ställe inte är så stor men den blir det tillsammans.

Eller vad tror ni läsare; är jag helt ute och svamlar eller har jag en aningens aningar rätt?

Tjingeling
Ladygail

2 kommentarer:

  1. Hej på dej :)Jaa,jag är inne på din linje,absolut!Mycket som sker i väderlek beror nog på oss människor,tyvärr :/ Skrämmande.Skickar lite lugna vindar och sol till dig,här har oxå blåst och varit ruggigt innan.Stora kramen till dig!

    SvaraRadera
  2. klart du inte svamlar, allting har ju en balans och gör nytta på vår jord, men den rubbas hela tiden. ha det gott kramar biggan

    SvaraRadera