måndag 27 juli 2009

Kattuppdatering

En del av er läsare vet om att vi har tagit hand om två katter. För er som inte vet om det så är länken till den bloggen denna: http://ladygail-59.blogspot.com/2009_06_01_archive.html

Den ena katten hade fått namnet Fläcken på Täppan, den andre hade fått namnet Lappen. Lappen har vi döpt om till Murre för att han spottade, fräste och murrade så när han kom till oss. Idag gör han skäl för sitt namn för han låter murr murr när han talar med oss. Murre är idag en jättesocial katt som älskar att busa både med oss och de andra katterna. Han ligger i sängen på kvällen och försöker komma under täcket för att kunna bitas i tårna. Han är kelen och gillar när man gosar honom på huvudet och han gillar att vara i famnen en liten stund.

Det är så kul att det blev katt av honom med till slut för jag trodde nästan inte att det skulle bli det. Möjligen att han skulle bli hanterbar men inte att han skulle bli så social som han har blivit. Han ligger gärna mellan fötterna på oss precis som om han på något vis söker en trygghet. Än har jag inte hört honom spinna men det kanske kommer eller så kan han inte spinna, vem vet. Murre är en liten mattekisse men han gillar dom andra med.

Fläcken har hela tiden varit en kelgris. Han har blivit en hussekatt men det går bra med oss andra med. Hans päls börjar bli fin och mjuk men än tar det ett tag innan den växer ut helt som den ska vara. Båda katterna hade tovor i sina pälsar och Fläcken blev klippt på Täppan. Murres tovor fick lossna av sig själv eftersom det inte gick att röra honom när han var på Täppan. Han ser ut som en rugguggla men det börjar att arta sig med hans päls med.

Båda katterna har återhämtat sig och lagt på hullet mest har Fläcken lagt på sig och det beror på att Murre ville inte riktigt äta i början men nu så går det ganska så bra.

Just nu så busar han med vår dotter så hon håller på att få nippran. Det är så kul att höra och se att han faktiskt är en katt om än lite spattig ibland. Jag undrar många ggr om han har damp eller adhd. Kan djur ha det, någon som vet?

Tjingeling
Ladygail

1 kommentar:

  1. Ja nog låter det dyrt i mina öron, det är väl nästan detsamma som min arbetskamrat betalar, det går ju an om man utnyttjar tiden fullt ut, men inte alla som kan göra det pga arbete osv. Nog tror jag att även katter kan ha damp.. Kram

    SvaraRadera