torsdag 16 juli 2009

Underbart väder

har Öland bjudit på idag. Det har varit både skönt och inte skönt *S*. Jag som inte gillar "tropisk" värme tyckte att det var lite väl häftigt varmt ett tag innan idag men nu på kvällen så är det helt okej.

Maten idag har varit lättlagad. Kycklingsallad med creme fraiche och en god öl till det. Ja, jo jag har ätit annat med idag men kycklingsallad var vad kvällen bjöd på *S*.

Med hittekatterna går det bara bra. Fläcken har redan från början varit en mycket social katt. Nu har även Murre (Lappen) visat sig vara en social och gosig katt men ack så full av bus den katten är *S*. Nu är han inte längre instängd i ett eget bo utan ligger vid mina fötter och "tuggar" på dom och så far han runt som en skottspoling halva natten. Skönt att det blev katt av honom med. Jag trodde ett tag att det inte skulle funka med honom men men, envishet och mycket kärlek gör tydligen susen även på en katt.

Något som däremot inte är så kul är att den lilla hunden Mimmi är sjuk. Vi var med henne till veterinären igår och hon har hela urinblåsan full av stenar pga en urinvägsinfektion. Dessutom har hon en lätt hjärtsvikt och med det även vatten i lungorna plus en förstorad lever. Veterinären tror dock att med medicin och en operation ska Mimmi kunna bli bra igen. Kan tänkas att hon behöver medicin för sitt hjärta men det går ju att leva med det med. Kan tala om att hon är piggare idag än hon var tidigare i veckan. Operationen är jag ändå nervös för men håller alla tummar och tår för att det ska gå bra. På onsdag ska vi tillbaka till veterinären för att se om det går att operera henne. Vattnet i lungorna måste ha försvunnit för att kunna söva henne plus att hon har en urinvägsinfektion som måste bli bra. Men men, medicinen gör nog susen får jag hoppas.

Idag har det varit marknad i Mörbylånga. Vi var där en sväng men måste nog säga att det var inte mycket att ha om man jämför med hur det var i Färjestaden. Marknaden höll på att slå igen när vi kom vid femtiden på kvällen. Lite tidigt kan jag tycka om man tänker på att det är sommar, semester och badväder. Folk ligger ju vid stranden på dagen och gör aktiviteter på kvällen. Men sånt är livet. Det blev iaf tre paket med kokosbollar. Jammi :)

Nu ska jag ta en hundpromenad i sakta gemak eftersom Mimmi har lite jobbigt att röra sig. Men hon knatar på och det är bara bra eftersom det hjälper till att få ut vattnet när hon rör sig.

Solen börjar sakta dala ner i Kalmar och himlen har en UNDERBAR färg. Svår att beskriva men ska göra ett försök. Himlen är gul/blå/vit med slöjor som lyser upp av den nedgående solen. Det är ett rent skådespel att sitta och titta på. Nu dröjer det inte så länge till innan himlen blir rosaaktig och talar om att även morgondagen kommer att bli fin

Tjingeling
Ladygail

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar