onsdag 1 juli 2009

Fläcken och Lappen

har varit hos veterinären idag. Nu vet vi med säkerhet att det är två pojkar. Det konstiga var att Fläcken "den lugna och keliga katten" inte hade några testiklar. Det finns tre möjligheter till detta; att det inte finns några kvar, att dom sitter kvar i buken, sitter i ljumskarna. Veterinären kände i ljumskarna, inga testiklar, att dom sitter var uppe i buken är mycket ovanligt; enligt veterinären, då åtetstår alltså att han redan är kastrerad, vilket veterinären trodde eftersom han har liksom en tom "påse" där testiklarna egentligen ska sitta. Och då undrar jag; hur kan man överge sin katt????



Under dom tre veckor som polisen och Länsstyrelsen har försökt att hitta ägare till katterna är det ingen som har velat kännas vid dom. Nåja, nu har dom iaf ett bra hem!



Lappen hade sina testiklar kvar men dom är nu i "himlen" och Lappen, eller Murre som vi kallar honom, ser missnöjd ut. Och så är han säkert pissigt sur på mig eftersom jag fick vara lite "våldsam" när vi skulle till veterinären. Eftersom det inte går att ta i honom fick jag hitta på en annan lösning. Den lösningen funkade och det var huvudsaken.



Det konstiga med Murre är att han vill vara där vi är men vi får inte röra honom. Tre ggr har han brutit sig ut från sitt bo och gått och lagt sig där vi sitter. Det går bra så länge man inte försöker att klappa honom eller på annat sätt röra honom. Dom andra katterna spottar han åt, de är ju deras sätt att tala om att dom inte vill ha något sällskap, och det accepteras, som tur är. Inga våldsamma slagsmål har förekommit utan det har än så länge bara varit en och annan tassviftning.



Vi pratade med veterinären om Murres beteende och hon trodde att det skulle gå att få Murre till en ordentlig katt så småningom men det kan ta tid. Förhoppningsvis kommer kastreringen att lugna honom lite och sedan får vi ta det lugnt och vinna hans förtroende. Han har aldrig haft någon tendens till att anfalla oss utan visar mer ett beteende som en osäker katt.



Båda katterna hade öronskabb som dom fått behandling för och vi ska vara uppmärksamma om det skulle ha smittat sig till dom andra. I så fall ska vi höra av oss till veterinären så behandlar hon dom med.



För övrigt har vi haft det varmt och klibbigt hela dagen. På eftermiddagen tornade det upp sig en massa blå/svart/gråa moln över Kalmar och vi hörde åskan på avstånd. Varken i Färjestaden eller Eriksöre kom det åska eller regn. Nu på kvällen kom solen fram när vi grillade korv och drack en öl.



Vi har suttit i förtältet och tittat på SVT 1 om Michael Jackson, en popikon som gått ur tiden alldeles för tidigt. Utanför ser himlen återigen svaat ut så vem vet, kanske vi kan få lite åska till natten. Föga troligt men det sista som överger en är hoppet.



Nu börjar gubben att bädda och rumstera så det är nog bäst för mig att säga natti natti till er alla.



Hoppas att det blir en vacker dag imorgon med lagom temperatur.



Tjingeling

Ladygail

1 kommentar:

  1. Hej på Er...
    Kul att se att det funkar så bra med katterna,de hade tur som fick ett nytt bra hem.
    Hälsningar från oss på Täppans hundpensionat
    Tina o Sten

    SvaraRadera